Специализирана болница за активно лечение по кардиология „Медика Кор“ надгради широкия си набор от дейности в областта на кардиологията с първата в Северна България електрофизиологична лаборатория. Тя функционира от октомври и екипът от специалисти, начело с д-р Емилиян Мартинов, досега е извършил в нея процедури с катетърна аблация /метод за премахване на участъци от миокарда с абнормна проводна характеристика, причиняваща аритмия/ на петима пациенти.  
 Лабораторията разполага със система за триизмерна картография на сърцето, която е снабдена с най-новия софтуер и хардуер за тази цел и е първата и единствена, доставяна такава в България. 3D-сърдечното картографиране спомага за по-добро разбиране на механизма и произхода на сърдечните аритмии, тяхното разпространение в сърцето, като също така предоставя и възможност за по-прецизното локализиране на катетрите, с които се извършва изследването и аблацията.
Катетърната аблация е ефективен и доказан метод с висока успеваемост при лечение на голям брой надкамерни и камерни аритмии. Най-голяма полза от нея имат пациентите с пристъпни тахикардии, както и такива, при които аритмиите влошават работата в ежедневието и качеството на живот.