Най-важно е да приемем държавния бюджет, защото е очевидно, че преговорите за правителство ще се проточат. Това коментира вчера в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова. 
По думите й срещата между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“, насрочена за днес, изглежда „странна, предвид това колко остри бяха и са отношенията между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“.
„Да видим какво ще излезе от нея - дали това е първа крачка за правителство, или е пиар, за да може, ако не се стигне до правителство, да се търси вина в някой друг“, каза Нинова. 
Тя коментира още, че БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, на ДПС и на „Възраждане“. 
„Когато отиде вторият мандат в „Продължаваме Промяната“ и ако ни поканят, ще се отзовем на разговори“, каза Нинова. 
Ако третият мандат бъде връчен на „Български възход“, председателят на БСП заяви, че „тогава ще разсъждаваме и ще видим“.  
Нинова беше в Русе за среща с местните структури на партията, която е част от обиколката й в страната. Ще бъдат дискутирани актуалната политическа обстановка, предложения за нова програма и концепция за промени в устава на БСП. 
„Хората искат цените да бъдат овладени и увеличение на доходите и това ще бъде нашето поведение в парламента. Ние започнахме разговорите с другите партии за бюджета. Искаме таван на цените, две тарифи за плащане на електроенергията, минимална заплата от 850 лева, майчинството да следва минималната заплата, за децата да има безплатни лекарства и учебници, а младите хора - до 26 години, да бъдат освободени от плащане на данък върху доходите“, каза Нинова.
Тя коментира, че не е задължително да има редовно правителство, за да бъде приет бюджетът. По думите й е необходимо разумно мнозинство.