Сензорна стая бе открита в Обединени детски услуги „Слънчо“, управлявани от сдружение „Еквилибриум“.
„Отдавна си мечтаехме за такава сензорна стая и това стана възможно благодарение на благотворителния жест, който направиха четирите Лайънс клуба в Русе - Lion`s Club Русе, Lion`s Club Русе-Север и Lion`s Club Сексагинта Приста“, сподели при откриването директорът на социалните услуги Милена Неделчева.
Стаята е изключително необходима и важна при работата с над 50 деца с увреждания в Дневния център на „Слънчо“, тя дава възможност децата, които имат сензорни нарушения и изпитват затруднения в приемане на информация с различните си сетива да компенсират тези дефицити и да се чувстват спокойни и щастливи в това кътче. Там с тях ще работят подготвени специалисти от услугата на „Еквилибриум“.
Организация изказа искерна благодарност своите благодетели и гости Владислав Симчев - Паст Дистрикт управител на Лайънс клубовете в България, който преряза и лентата на новата стая, Наталия Константинова - експрезидент на Lion`s Club Сексагинта Приста, д-р Розина Мирчева - настоящ президент на Lion`s Club Сексагинта Приста, Петка Русинова - член на Лайънс клуб.
Приветствие от името на кмета на Русе Пенчо Милков на откриването поднесе Катя Петрова, директор на общинската дирекция „Хуманитарни дейности“. Поздравления към домакините отправи и Милена Влахова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Русе. 
Благодарим за усилията и на целия екип на детски услуги „Слънчо“, които положиха много труд и усилия, за да стане възможно сбъдването на тази наша мечта, така необходима за децата, с които работим в Дневния център, казаха от „Еквилибриум“.
Сензорната стая е нещо много повече от детска стая. Тя е страхотно изобретение с много ползи, дело на строители, дизайнери и психолози, което позволява на децата да се потопят в интерактивна атмосфера и да развиват сетивата си в удобна среда. Стаята е оборудвана със съвременни уреди, чрез които се извършва базисна стимулация за развитие на тактилни, зрителни, слухови и обонятелни възприятия. Машина за сапунени балончета, водна кула със сменящи се цветове, релаксираща музика, тактилна пътека и звездно небе са само част от стимулите, които ще въздействат положително върху психическото развитие на децата. Заниманията в такава стая дават възможност на децата не само да се отпуснат, но и да се забавляват. Междувременно атмосферата помага на психолозите да работят за премахване или значително облекчение на различни заболявания върху живота им.