Седемнайсетгодишният ученик от Спортното училище в Русе, обвинен за шест престъпления срещу негови връстници - нанасяне на две леки телесни повреди по хулигански подбуди, принуда, грабеж, изнудване и нанасяне на средна телесна повреда, както и хулиганство, остава за постоянно в ареста. Това реши в петък Русенският окръжен съд. 
Междувременно излизат още и още потресаващи подробности около самозабравилия се спортист.
Той e живял в дома на една от жертвите си,  обясни пред Нова тв Георги Георгиев - медиатор в кантора, чийто клиент е едно от момчетата, бити и изнудвани от бияча. 
„Майката на битото момче, която беше при нас в кантората, сподели, че Джан е живял у тях. Тя му е готвила, прала му е дрехите. Били са добри приятели с пострадалия. На бияча е помагано със средства и да си намери работа. Семейството му е съдействало по всякакъв начин“, посочи Георгиев.
Самият пострадал обясни преди дни, че е със счупено ребро, има и проблеми с ключицата. „Ударите бяха навсякъде. Имаше голям мерак да ме удря по главата, но аз се предпазвах. Бях принуден да заложа телефона си, а часовника го задържа“, каза момчето.
Пред Нова проговори и авторът на скандалния клип. Това е Петко Дионисиев, който разказа, че не знаел какво точно ще се случи.
„Уговорката беше само да говорят, не да се бият“, уточни той. Не успял да спре побойника, защото и самият той бил заплашван. „Съгласих се да снимама от страх, за да не изям някой шамар. Опитах да му кажа да спре, дори се чува от клипа“, каза момчето.
Петко дал видеото на бития и унижаван младеж, за да го сподели в социалните мрежи, след като разбрал и за следваща жертва на 17-годишния побойник. „В крайна сметка вече трябваше да стане нещо и да си понесе последиците“, добави той. От няколко дни младежът получавал заплахи. Потвърди го и сестра му. Казва, че е решил да говори за случилото се, за да излезе истината наяве.
Информация и подробности за изстъпленията на Д.М. започнаха да излизат миналата седмица, когато в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с кадри с брутално насилие, придружено с тежко унижение на пребитото момче. Това доведе и до събиране на група младежи пред дома на ученика. Така стана ясно, че потърпевщите от юмручното праводъсие на бияча са много, но предпочитат да мълчат от страх, а донакъде вероятно и от срам.
Задържания е ограбил една от жертвите си - момчето, у което и живял. Принудил го да заложи телефона си в заложна къща, а парите - 600 лева, да му даде, за да покрие заем към друг човек. Влез му и телефона.
По време на съдебното заседание в петък окръжният прокурор Георги Георгиев обясни, че шестте престъпления са извършени за период от шест месеца, а прокурор Пламен Петков допълни, че Д.М. още от 2019 година е решавал проблемите си с насилие. 
Двама адвокати защитаваха задържания. Единият от тях - Емил Тодоров, заяви, че от процесуална гледна точка не са събрани процесуално годни доказателства, които да обосноват каквато и да е била мярка за неотклонение.
Съдът наложи мярката за неотклонение по пет от шестте обвинения. Определението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.
След заседанието на делото прокурор Георгиев обясни, че са възстановени телефонът и парите на пострадалия от грабежа и изнудването.