Шампионът в Американската лига Хюстън Астрос спечели титлата в Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) след успех в Световните серии с 4:2 победи над първенеца в Националната лига Филаделфия Филис.
Тексасци триумфират за втори път с титлата в Голямата лига по бейзбол след 2017 година, докато Филаделфия губи в Световните серии за втори пореден път след 2009 година и няма титла от 2008 година насам. Освен това тимът на Хюстън се реваншира пред феновете си за поражението от Атланта Брейвс през миналия сезон, когато Астрос отстъпиха с 2:4 успеха в спора за бейзболната корона.
В оказалия се последен мач номер 6 от серията в Хюстън всичко най-интересно се случи в шестия ининг. В първите пет питчърите на двата отбора - Фрамбер Валдес (Хюстън) и Зак Уилър (Филаделфия), бяха безгрешни и успяваха да извадят от игра батиращите състезатели на противниковия отбор.
В горната половина на шестия ининг обаче Кайл Шуарбър даде аванс на гостите от Пенсилвания от един рън, реализирайки хоумрън.
Радостта на Филис обаче бе съвсем кратка, тъй като в долната половина на ининга домакините отговориха с четири ръна. Хосе Алтуве и Йереми Пеня заеха позиции на трета и първа база съответно, когато мениджърът на Филаделфия Роб Томсън реши да смени питчъра Зак Уилър с Хосе Алварадо. Вместо обаче това да реши проблемите на гостите, хвърлянето на венецуелеца попадна право върху бата на Йордан Алварес, който запрати топката в трибуните. Този хоумрън донесе три ръна на Астрос, а малко след това още един удар по топката на Кристиан Васкес позволи на Алекс Брегман да реализира нов рън, с който преднината на домакините набъбна на 4:1.
В оставащите три ининга играчите на Филаделфия опитаха всичко, за да се върнат в мача, но не бяха способни да сътворят обрат. За тях остава разочарованието от пропуснатия аванс от 2:1 победи след третия мач в серията. Триумф с титлата щеше да превърна Филис в първия отбор, който е влязал в плейофите като шести (най-ниско) поставен в Националната или Американската лига, който печели Световните серии.
Наградата за "Най-полезен играч" (MVP) на Световните серии бе за шортстопа на Хюстън Астрос Йереми Пеня. Доминиканецът стана деветият играч и едва вторият новобранец, който бива определен за MVP както на финалната серия в една от двете лиги, така и в Световните серии.