Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте изпитва огромно уважение към това, което Юрген Клоп е постигнал с Ливърпул и добави, че търпението, което отборът от Анфийлд показа с германеца, е доказателство, че мениджърите се нуждаят от време, за да създадат отбори, които печелят трофеи.
Ливърпул подписа с Клоп през 2015 година и той обърна нещата, като ги изведе до три финала в най-престижния клубен турнир в Европа Шампионска лига, спечелвайки трофея през 2019 година.
Клоп също така донесе дългоочакваната титла във Висшата лига на Ливърпул и постигна дубъл за националната купа през миналия сезон.
"Изпитвам голямо уважение към Юрген, защото неговата история говори вместо него. Той промени лицето на Ливърпул“, каза Конте пред репортери в петък преди мача между двата отбора в неделя.
"Спомням си много добре, че Ливърпул не побеждаваше дълго време. Трябваха му четири години, за да помогне на Ливърпул да спечели отново и със сигурност това показва, че е важно треньорът да има време. Ливърпул може да бъде добър пример за нас", каза още Конте.
Конте е начело на Спърс от една година и италианецът каза, че е доволен от напредъка, който клубът постигна, класирайки се за Шампионската лига през миналия сезон и заемайки трето място в класирането този сезон въпреки контузиите.
"Много пъти хората забравят, че има отбори, които могат да си позволят да загубят двама или трима играчи. Има отбори, които плащат много за нови играчи, когато има контузии на важни футболисти и понякога хората не разбират какво означава да играеш на всеки три дни с 13, 14 или 15 играчи", добави италианецът.
Той потвърди, че южнокорейският нападател Хюн-мин Сон е претърпял операция на фрактура на лицето. Конте добави, че бразилският нападател Ричарлисон и аржентинският централен защитник Кристиан Ромеро не са на разположение за мача в неделя, докато Лукас Моура е под въпрос.
"Бентанкур е много по-добре и вече тренира с нас. Същото важи и за Кулушевски, който се включи, макар и в половината от заниманието", каза още Конте.