Българките Габриела Димитрова и Ивелина Илиева ще играят за бронза на турнира по джудо от веригата Гранд шлем в Баку (Азербайджан).
Димитрова стартира в категория до 52 килограма с успех с "ипон"  над Хаса Алмелайки (Саудитска Арабия), а след това се справи с "вадзари" и с унгарката Река Пуп, но на четвъртфиналите загуби с "ипон" след продължение от трикратната азиатска шампионка при девойките Сита Кадамбоева (Узбекистан). В последствие в първия кръг на репешажите тя спечели с "ипон" срещу Айдар Валиева (Узбекистан) и така в мача за бронза по-късно днес ще се изправи срещу олимпийската вицешампионка от Рио 2016 и двукратна европейска шампионка Одете Джуфрида (Италия).
При 57-килограмовите Илиева започна с "ипон" срещу Сукурьон Аминова (Узбекистан), но на четвъртфиналите загуби също с "ипон" от опитната 4-кратна европейска шампионка Телма Монтейро (Португалия). На репешажите тя се справи Исаскун Байерстерос Фернандес (Испания) с "ипон", а за бронза ще срещне британката Леле Неърн.
Единственият представител на страната при мъжете Янислав Герчев отпадна на осминафиналите в категория до 66 килограма. Европейският вицешампион Герчев претърпя поражение с "вадзари" от защитаващия титлата си в турнира от миналия сезон и световен вицешампион от Будапеща 2017 Орхан Сафаров (Азербайджан). Преди това българинът започна с победа над Амит Бобович (Израел) с "вадзари".