Манчестър Юнайтед победи като гост с 1:0 Реал Сосиедад в последен двубой от група "Е" от Лига Европа. Попадение на Алехандро Гарначо в 17-ата минута след асистенция на Кристиано Роналдо осигури успеха за "червените дяволи" в страната на баските.
Юнайтед се нуждаеше от успех с поне два гола разлика, за да оглави класирането в групата. Сега Сосиедад продължава напред в турнира като лидер, докато англичаните са втори в крайното класиране.
Давид де Хеа направи страхотно двойно спасяване след опасни шутове на Андони Горосабел и Пабло Марин в края на първата част, осигурявайки точките за отбора от Манчестър.   
Точно 16 минути преди края на редовното време Де Хеа отново се намеси решително след опит за изравняване на резервата Андер Гевара.
Сосиедад и Юнайтед имат актив от по 15 точки, но испанците са с по-добра голова разлика.
В другата среща от тази група Шериф Тираспол се наложи у дома срещу Омония Никозия 1:0 и зае третата позиция в крайното класиране.
Манчестър Юнайтед ще играе плейоф в два двуБоя срещу един от отпадналите отбори от Шампионската лига.
В група "F" Фейенорд се наложи с минималното 1:0 у дома срещу Лацио, докато Мидтиланд победи Щурм Грац с 2:0. Всичките съперници имат по 8 точки, но напред продължават нидерландците и датчаните.
Резервата Сантяго Хименес се разписа в 64-ата минута на двубоя в Ротердам.
Андерс Дайър реализира в 15-ата и 72-ата минута на срещата на Мидтиланд с Щурм.
"Орлите" и отборът от Грац изгубиха двете първи места в групата. Фейенорд ще играе на осминафивалите, а Мидтиланд ще се изправи срещу тим от Шампионската лига, който е отпаднал от най-престижния клубен турнир в света.   
В група "G" Нант спечели с 2:0 като гост срещу Олимпиакос и също ще играе в баражите в Лига Европа. Лидерът Фрайбург завърши наравно 1:1 при гостуването на Карабах.
В група "H" Монако се наложи с категоричното 4:1 пред собствена публика срещу Цървена звезда, а Трабзонспор победи с 1:0 Ференцварош. Монако и Ференцварош продължават напред в Лига Европа, а в Лигата на конференциите ще играе Трабзонспор.