23-годишен испанец пристигна в „Дунав“. Ибериецът е крило, като ще бъде на проби няколко дни. 
Другата новина е, че русенският отбор ще играе срещу „Арда“ /Кърджали/ в Русе на 18 декември 1/8-финалния двубой от турнира за купата на България, стана ясно от пресбюлетина на БФС. Началото на срещата е 13.30 часа. 
По-важен обаче е утрешният мач на стадион „Христо Радованов“ в Радомир между „Дунав“ и местния „Струмска слава“. Това ще е дуел между два отбора с еднакъв точков актив - по 18. 
Футболистите на русенския тим са 11-и при голова разлика 23:22, домакините са с позиция по-назад при съотношение 14:21. В миналия кръг дунавци завършиха 0:0 у дома срещу ЦСКА 1948/2/, а радомирци се върнаха с 1:1 при гостуването на „Литекс“ /Ловеч/ в Тетевен. 
В подготовка за мача старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров включи в едно от последните занимания юношите Радослав Великов, Кристиан Данаилов, Диян Красимиров  Димов и Анджело Димитров. Няма да е изненада, ако някой от тях тръгне с отбора днес на път към Радомир, защото на резервната скамейка почти не останаха хора. А за капак капитанът Димов е с вирусно заболяване, Миро Будинов също ще е извън строя.
А радомирци са интересен тим.  
Най-класните футболисти на „Славата“ са Румен Сандев, Денислав Мицаков и Антон Тунгаров. 32-годишният благоевградчанин Сандев е познато име от мачовете си за родния „Пирин“ и „Арда“ /Кърджали/. 
Мицаков /27 години/ беше в школата на „Литекс“ /Ловеч/, а после бе привлечен за сезон в отбора на ЦСКА 1948.
Тунгаров /22/ е офанзимен халф, около когото се върти играта на тима.
Старши треньор на „Струмска слава“ е перничанинът Юрий Васев. Неговите синове - Андреас и Божидар, играха в различни периоди с екипа на „Дунав“.