Протестите пред дома на 17-годишния побойник, който потресе цялата страна с насилието срещу млад русенец, заснето в клип и пуснато в интернет, продължиха и в сряда вечерта. Въпреки че ученикът в Спортното училище беше задържан за 72 часа и днес съдът ще гледа мярката му за неотклонение, на улица „Тича“ отново се събраха множество младежи. 
Още една жертва на юмруците и ритниците му разказа за кошмарната си среща с него. Това е 16-годишният Кристо. Ето какво е преживял той пред Нова тв: „Всичко започна преди повече от година, юни месец, бях навън с мои приятели в кв. „Чародейка“. Вървяхме и си говорихме и това момче от някъде се появи. Не знам как и от къде, нямах идея кой е. Той започна да ме блъска и напада. Според него това се случва, защото не съм се държал както трябва с хората, с които съм излизал. Не разбирах, защото не го познават. Аз си тръгнах, защото не исках конфликт, но той тръгна след мен. Удари ме два пъти в кръста с юмрук и веднъж в коляното. Стигна до входната ми врата. Почна да рита, да вика. Отворих вратата и го помолих да си тръгне. Опита се да ми вземе ключовете. Момента в който се опитах да затворя вратата и той взе ключовете, той се появи с тази верига. Беше намерена между етажите на жилищния вход. С нея беше направен опит да ми бъде нанесена щета. Благодарение на не знам какво, вкъщи имаше някой, който излиза, взима веригата и нещо му е казал. Бях изплашен“.
Майка му Десислава заяви, че не е подавала жалба в полицията, защото не са му нанесени сериозни щети.
„Ако трябва да съм честна, като си представя ако никой не е бил вкъщи, един-два удара с това желязо какви последствия щеше да донесе. Не можах да спя цяла нощ, след като гледах клипчето, което е в пространството. Не можах да спя“, споделя тя.
„Джан не е единственият случай. Просто на него му се даде гласност. Вчера видях млади хора на протеста, но къде са родителите? Ние трябва да служим за пример. Ще помоля тези, които не могат да гледат деца, да не ги правят“, заключи майката на Кристо. 
Зам.-директорът на училище „Майор Атанас Узунов“ Гергана Неделчева сподели, че не са й известни агресивните прояви на момчето по време на учебния процес. Станал ясен обаче случай на арогантно поведение на ученика към учител в учебното заведение.
„Вербално агресивен е бил, обиждал е колега“, каза тя. 
Вчера Педагогическият съвет на Спортното училище излезе с официално има решение за агресивния и жесток  ученик. Той е преместен от дневна в самостоятелна форма на обучение и е изключен от олимпийското звено. Клуб „Дунав“, в който е картотекиран иначе перспективния гребец, ще го освободи, а ръководството на училището ще покани за превантивни лекции и беседи Комисията за борба с противообществените прояви към Община Русе и Детска педагогическа стая към Второ РУ.