Обедно време във вторник - излиза изненадваща декларация, в която управата на ФК „Левски“ настоява пред БФС за насрочване на извънреден конгрес. В резюме - футболът ни върви надолу, централата е пълна със „зависими“ хора, стига вече!
И всичко това след „едно 40-годишно приятелство“, както се изрази като мотив за подкрепа на предишния конгрес мажоритарният собственик на „сините“ Наско Сираков по адрес на Борислав Михайлов. 
Няколко часа по-късно пресцентърът на БФС отвръща на удара: „Левски“ играе недостойно, ние си вършим работата!“ И т.н.
Вчера, вместо мълчание, следва реконтра от „недостойните“ на „Герена“: „През последните 15 години вие задълбочихте проблемите на българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа. Затова ви призоваваме още веднъж да насрочите най-късно до 20 декември извънреден изборен конгрес. В противен случай ще го направим ние по всички правила и устава на БФС“.
И така за по-малко от 40 часа едно 40-годишно приятелство спря да пречи не просто да се види истината - тя е ясна и за свои, и за чужди - а и да се каже на висок глас. Сега остава да видим ще се превърнат ли думите в дела.