Кметът Пенчо Милков излезе с официална позиция по случая с фрапиращо насилие. Ето какво гласи тя.

Остро осъждам актовете на агресия на непълнолетния младеж от Русе, посегнал на свои връстници, за което медиите и органите на реда научиха едва преди ден.
Като баща на три деца изпитвам крайно негодувание към дързостта, с която един непълнолетен си позволява да бъде физически и психически агресор. И то нееднократно.
Говорим за спортист, който съзнавайки силата си, я използва, не за да бъде пример или защитник на по-слабите, а тъкмо обратното. 
Няма да спра да се вълнувам от темата за насилието, защото смятам, че в днешно време хората стават все по-апатични, по-негативни и по-агресивни помежду си.
Не можем да останем бездушни към тези процеси и да ги приемаме като нормално явление. 
Заедно, като общество, сме отговорни да се грижим за израстването на децата ни. Да им даваме ежедневен пример за уважение и достойно поведение в обществото и у дома.
Плашеща е тенденцията на подобни инциденти, които се случват на практика всеки ден, но за много от тях дори не разбираме. Най-бруталните стават храна за медии и публика, но истината е, че ВСЕКИ акт на насилие, без значение от формата му, оставя дълбок белег. Както за жертвата, така и у агресора. 
Като кмет на Община Русе заявявам пълната си подкрепа към органите на реда и абсолютна готовност за съдействие в течение на разследването. 
Община Русе ще продължи да се грижи за повишаването на сигурността по улиците и обществените места. Закупуваме десетки нови камери, които да включим към системата за 24-часово видеонаблюдение с постоянна връзка с МВР. Изграждаме осветление на места, на които никога досега не е имало. През януари работа ще започнат и първите общински полицаи - нещо, за което се борим от месеци. Целта на всички тези мерки е да направим живота в града ни по-сигурен. Едно невидимо благо, което оценяваме именно в такива моменти.
Мнозина смятат, че справедливост няма и никога няма да има, но аз бих казал, че справедливостта започва с точно такива малки стъпки в правилната посока. Вярвам, че колегите от прокуратурата ще направят необходимото, за да има наказание за виновника.