Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) направи впечатляващ старт във Финалния турнир на Женската тенис асоциация (УТА) на осемте най-добри през сезона с награден фонд 5 милиона долара. 
Швьонтек спечели първия си мач от група "Трейси Остин" срещу рускинята Даря Касаткина с 6:2, 6:3 за 82 минути на твърдите кортове във Форт Уърт (САЩ).
21-годишната полякиня изигра силен мач, като не допусна пробив. Тя повеждаше с по 3:0 гейма и в двата сета, а при първото си подаване спечели 31 от 38 разиграни точки, за да запише пета победа в пет мача срещу Касаткина. "Започнах силно и това ми даде допълнителна увереност. Но от друга 9страна срещу Даша винаги трябва да си внимателна и търпелива. Исках да играя солидно и да я поставя под напрежение. Мисля, че се справих доста добре и съм доволна от това", коментира Швьонтек, която през този сезон вече спечели осем титли, в това число и две от Големия шлем на Откритите първенства на Франция и на САЩ.  
В другата среща от групата французойката Каролин Гарсия започна с успех над представителката на домакините Коко Гоф с 6:4, 6:3. Тя навакса ранен пробив пасив и стигна до обрат в първия сет срещу 18-годишната американка, а във втората част поведе с 5:2 и това се оказа решаващо. 
"Най-важното днес беше да не губя вяра и да запазя концентрация във важните моменти. Във всеки мач началото е много важно. Имах възможност да спечеля първия гейм, но допуснах пробив и си казах, че това не е добре. Но за радост останах спокойна, бързо върнах пробива и след това нещата започнаха да се получават по-добре", коментира Гарсия, която във втория кръг ще играе срещу Швьонтек.