Футболистът на „Локомотив“ /Русе/ Мартин Иванов претърпя тежка операция в софийската болница „Света Ана“. Както е известно, той получи кошмарна травма - счупване на глезен по време на мача срещу „Черноломец“ в Попово. „Утро“ го потърси, за да разбере повече какво е неговото състояние. Въпреки че едва ли му бе до разговори, той отговори с готовност на въпросите ни.

- Мартине, здравей! Как си?
- Благодаря, добре съм! Чака ме обаче много дълго възстановяване.
- Колко дълго? 
- Поне 4-5 месеца, до половин година. През декември ще трябва да постъпя отново в болницата, за да бъде извадена планката от крака ми, а до януари, според указанията на лекарите, не бива да стъпвам въобще на него.
- Как ще коментираш ситуацията на терена в Попово?
- Помня до момента, когато футболистът на „Черноломец“ /Дани Бонев/ ми влезе с безумен шпагат. Дори не видях откъде изникна. Отнех топката, тръгнах с нея и изведнъж бях подкосен. Не знаех къде се намирам от жестоки болки. Глезенът ми бе изкривен почти на буквата Г, а после се оказа, че счупванията са на три места. Абсолютна измислица е, че стадионът бил подсигурен с медицински автомобил. Имаше някаква кола, в която нямаше как да бъде вкарана дори носилка. 
- Каква бе първата помощ, която получи?
- При мене дойде някакъв човек, вероятно тъй нареченото медицинско лице. Помолих го да ми сложи бързо нещо обезболяващо. Той отговори, че в чантата си има само валидол и замразяващ спрей! Та на валидол и спрей ме откараха в Търговище. Там ми поставиха по-тежко болкоуспокояващо. Знаех, че положението е много сериозно и поисках да ме транспортират до Русе. В нашата болницаа, по медицинско условие, трябваше да чакам 12 часа без храна, за да ми наместят крака при пълна упойка. После, знаете - тръгнах към София, а миналия четвъртък ме оперираха, поставяйки ми планка и 12 винта.    
- От щаба на „Черноломец“ обясниха травмата така: когато си повел топката, си стъпил накриво върху нея и това движение допълнително оказало влияние за получаване на контузията. 
- Няма логика. Дори да е било донякъде така, няма разумно обяснение, че бях подкосен със страничен шпагат. И то в ничия зона. Направо /Бонев/ ме отнесе. Пожелавам му от сърце никога да не стига до моето положение. Друг е въпросът, че съдията оцени шпагата му при вида на крака ми със само жълт картон.  
- Бонев извини ли се?
- Опита, но въобще не ми беше до неговите извинения. Ще кажа само, че това момче за 10 мача има 5 жълти картона, а в последния двубой срещу „Устрем“ /Дончево/ е получил и червен. Не съм от вчера в играта, футболът е контактен спорт, контузиите са част от него, но такава тежка травма въобще не може да бъде оправдана с лошо стъпване на топката.
- Какви са прогнозите на лекарите и ще можеш ли отново да се върнеш на терена?
- Нямам идея. Надявам се да мога. 
- Извън с футбола с какво се занимаваш?
- Търговски представител съм на известна фирма за натурални сокове.
- Кой ще поеме разноските по лечението ти? 
- Още не съм наясно каква сума трябва да се плати. Мисля и съм сигурен, че ръководството на ФК „Локовотив“ няма да ме остави. Искам да благодаря специално за грижите на клубния президент г-н Явор Кирилов. Съотборникът ми Живко Парашкевов също бе неотлъчно до мене в тези тежки моменти. Искрено благодаря и на многото приятели, които ми дадоха сили с моралната си подкрепа.
- Пожелаваме ти бързо възстановяване!
- Благодаря!