До края на ноември трябва да приключат всички строителни дейности и да се асфалтират големите кръстовища в Русе, където стават в момента задръствания - на улиците „Доростол“, „Плиска“ и „Яребична“ и на булевардите „Христо Ботев“ и „Цар Освободител“. Това съобщи управителят на ВиК-Русе инж.Илиан Милев в отговор на въпроси от други институции по време на областния щаб, свързан със зимната подготовка.
Предстои построяването на още 25 км водопроводи на много различни места в града.
„Ще има обекти, които няма да бъдат по улиците, няма да засегнат нито трафика, нито възможността на пожарна и другите институции да достигат до обектите. Но предстоят доста водопроводи за подмяна в централната градска част на Русе, като съвместно с общината временните организации на движение ги правим така, че да няма две, три съседни улици затворени. Да е затворена само улицата, по която се работи“, обясни Милев.
Със сигурност ще продължи да се работи в зимния период. Вече е приключен обектът в Средна кула и Долапите, а до края на месеца би трябвало улица „Св.Димитър Басарбовски“ да е асфалтирана и оттам също да се пусне движението.
Представителят на Пътна полиция старши инспектор Стилиян Станев апелира да се обърне внимание на фирмите изпълнители, които възстановяват платната за движение, това да става в късните часове, когато интензивността на трафика спада. Той даде пример от понеделник, когато кръстовището на бул. „Цар Освободител“ при Централния пазар се е асфалтирало в 17 часа и е било невъзможно оттам да преминат линейка, пожарна или патрулка при инцидент. От ВиК-Русе обясниха, че работата на екипите е обвързана с работното време на асфалтовата база.