Скринингови урологични прегледи организират в два поредни прегледа Лечебни заведения „Медика“ на 4 и 18 ноември. Това е част от традиционната национална кампания „Мовембър“, посветени на превенция на рака на простатата, тестисите и мъжкото ментално здраве. 
 Раковите заболявания се развиват без симптоми и най-сигурният начин за ранно диагностициране и благоприятен ход на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишни.
Името на инициативата произлиза от английското наименование на месец ноември (November) и жаргона за мустак - „Мо“. Идеята да се вдъхне живот на позабравения мустак и той да се превърне в катализатор на разговори относно мъжкото здраве е зародена в Австралия през 2003 година и постепенно обхваща целия свят. 
Желаещите да се възползват от скрининговите урологични прегледи на 4 и 18 ноември мъже трябва си да запишат предварително час на телефони 082/ 502 430 или 0884/ 517 551, могат да запишат час и на регистратурата на ДКЦ-2, в квартал „Здравец Изток“, ул. „Рига“ 35, всеки работен ден от 8 до 18 часа.