Считано от 31.10.2022 година, Преслав Петков и ФК „Дунав“ /Русе/ се разделят по взаимно съгласие, като тази сутрин /вчера - б.р./ Преслав изтъкна лични причини за своето решение. Пожелаваме му успех в новите начинания и благодарим за работата му до този момент.
Такава официална информация изтече вчера от управата на клуба.
Петков е вторият футболист, който напуска отбора в продължение на една седмица. Първият беше Василен Марков, който заявил, че възнамерява да се откаже от футбола. А двамата - поне според бившето треньорско ръководство - бяха част от ядро с млади русенски играчи, около които трябваше да се гради бъдещ солиден отбор. 
„Какво има да изяснявам и обяснявам - Преслав сам изяви желание да си тръгне! Мотивът му беше, че получавал малко игрови минути. Пожелавам му да си намери отбор, където ще играе редовно и като титуляр“, каза за „Утро“ потърсеният за коментар старши треньор на „Дунав“ Людмил Киров.  
Той добави, че и без това Петков влизал в плановете му за освобождаване.
Старши треньорът даде Кристиян Господинов като пример за отношение към футбола. Халфът подписа преди няколко дни договор с клуба и бе титуляр в мача срещу втория тем на ЦСКА 1948 /0:0/.
„Господинов е едва на 18 години, не не съм виждал футболист на неговата възраст с толкова развито чувство за професионализъм. Ако всички младежи се трудят и раздават като него, ще стигнат далече. Настоявах да подпише договор, гласувах му доверие и мисля, че той се отблагодарява по най-добрия начин“, заяви наставникът.  
Киров определи ремито срещу ЦСКА 1948 като „добра точка“.
„Добра предвид предишните 3 загуби. Получи се хубав мач, отборът се бори и показа характер. Важното е да вземем максимума от последните два двубоя. Не бягам от отговорност за последните резултати, но когато направим зимната селекция, аз и помощникът ми Мартин Ковачев ще си понесем последствията в пълна степен“, завърши Киров.