Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Робин Хаасе във втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Двубоят ще е в неделя, а началният час все още не е обявен.
Холандецът преодоля първи кръг след победа с 6:4, 6:4 срещу квалификанта от Австралия Джон-Патрик Смит. Той реализира два пробива от седемте си възможности, не даде нито една точка за пробив на съперника и приключи двубоя за 1.24 часа.
Димитров почиваше на старта като поставен под номер 15 в основната схема. 22-годишният хасковлия ще срещне Хаасе за втори път, след като преди два месеца го победи с 6:2, 6:3 без особени трудности.
26-годишният състезател от Хага заема 46-ото място в световната ранглиста, а върховото му класиране е 33-а позиция през 2012 г.
Ако отново се справи с холандския тенисист, българинът ще спечели 28 000 долара от наградния фонд и ще защити 45-те точки, които спечели при миналогодишното си участие.
Победителят от двубоя между Димитров и Хаасе ще срещне в третия кръг латвиеца Ернестс Гулбис или португалеца Жоао Соуза, който в първия кръг победи Александър Недовиесов от Казахстан с 6:4, 6:1.
Тези мачове са от третата четвърт на схемата, където водач е Томаш Бердих, а останалите поставени са Ришар Гаске, Джон Иснър, Филип Колшрайбер, Флориан Майер и Фернандо Вердаско.