„Бързи герои 112“ е името на здравнообразователната програма, насочена към деца от 6 до 9 години и техните близки, в която всички се обучават как да разпознават симптомите на инсулт и как да действат правилно в случай на спешност. Проведена беше работна среща на представители на Община Русе, РУО, фондация „Сърце за сърце за България“, Лайънс Клуб Русе Сексагинта Приста и УМБАЛ „Медика Русе“, която да положи основите на съвместен проект за осъществяване на програмата, която спасява живот. 
Това стана известно при отбелязването на Световния ден на инсулта - 29 октомври пред сградата на УМБАЛ „Медика Русе“. Там деца от училище „Васил Априлов“ пуснаха в небето десетки сини балони като символ на загриженост и внимание към проблема с инсулта в България. 
Според Световната организация, 1 от всеки 4-ма възрастни ще получи инсулт през живота си! Той е и причина номер 1 за инвалидизация и смърт в България. Всеки ден някой от нас губи майка или татко, а децата ни - любима баба или дядо. Но инсултът е лечим ако се реагира навреме. За да знаят как да си помагат хората, трябва да се изостри вниманието на обществото към инсулта, като например разпознаване на симптомите и правилна реакция в случай на спешност.