Изказване на треньора на Локомотив София Станислав Генчев след срещата от 16-ия кръг на efbet Лига между Черно море и столичните „железничари“, завършила 2:1 за домакините.
„Неприятно е, но това е част от играта. На момчетата им казах в съблекалнята, че това е мач, от който трябва да излезем с високо вдигнати глави. Въпреки че загубихме, има и такива загуби, но това им казах – когато губим да е по този начин, да се вижда, че играем до последно, искаме да постигнем победа, защото и при равния резултат ние продължихме да атакуваме, не се прибрахме в защита, независимо, че равният резултат реално погледнато е добър за нас тук.
До последно трябва да се преследва победата и да се стараем да обърнем резултата в наша полза. Добър мач за нашия отбор, но неприятна загуба. (Вратарят на Черно море) Георги Георгиев със сигурност е едната от причините да не вземем нищо от този двубой. Аз се сещам за три невероятни ситуации, които спаси. Отделно и нашите нападатели имат известна вина, защото и те го улесняват когато стрелят така при тези чисти ситуации, но за мен по-голямата заслуга е на вратаря. Три наистина феноменални спасявания направи днес вратарят на Черно море. От първия ден казвам на футболистите, че искам да играем печеливш футбол, всеки следващ мач е най-важен. Във всеки мач трябва да играем за победа, независимо с кого и къде играем. Това е моята амбиция – отборът да играе добър футбол и да бъде печеливш.“