От 1 ноември до края на март следващата година музеите в Тутракан преминават на зимно работно време, съобщиха от Общината.
Експозицията на Исторически музей, на Етнографския музей "Дунавски риболов и лодкостроене" и Художествената галерия "Жельо Тачев" в крайдунавския град ще бъдат отворени за посетители всеки делничен ден от 8 до 17 часа, с обедна почивка между 12 и 13 часа. 
В събота и неделя се приемат само посещения на групи с предварителна заявка. 
Историческият музей в Тутракан е открит през 1993 година. Експозицията му разкрива славната история на града. На три етажа се проследява хронологически развитието на региона от древността до Освобождението от румънска окупация през 1940 г.
Етнографският музей „Дунавски риболов и лодкостроене” е  единствен по рода си не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Открит е през 1974 г. Намира се в Тутракан, защото градът има вековни традиции в риболова и лодкостроенето. В миналото жителите са се славели като най-добрите рибари и майстори на лодки по долното течение на река Дунав.
В Художествена галерия „Желю Тачев“ са показани произведения на изобразителното изкуство от 1985 г. до 2017 г., дело на преподаватели от Художествения факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", на техни студенти, както и на други утвърдени български и чужди художници.