Английският Уест Хям постигна пета поредна победа - този път над Силкеборг с 1:0 у дома и е с пълен актив в група "B" на турнира. Единственото попадение за тима от Висшата лига вкара Мануел Лансини от дузпа в средата на първото полувреме. Тимът от Лондон има 15 точки и голова разлика 10:4. В последния кръг за второто място в групата, което дава право на продължаване към елиминациите ще се борят датският Силкеборг и белгийският Андерлехт. Румънският ФКСБ вече е елиминиран от борбата.
Шведският Юргорден също си гарантира първото място в група "F", след като се наложи над Молде с 3:2 като гост. Шведите направиха впечатляващ обрат, след като домакините поведоха с 2:0 с голове на Ола Бриндхилсен и Маркус Андре Кааса. Виктор Едвардсен намали точни преди почивката, а Жоел Асоро и Харис Радетинац донесоха успеха на Юргорден. Шведите са първи в групата с 13 точки, а в последните мачове ще стане ясно кой ще завърши на второто място между норвежкия Молде и белгийския Гент.
Турският Сивасспор също си осигури място в директните елиминация след категоричен успех над румънския ЧФР Клуж с 3:0. Мустафа Ятабаре вкара два гола, а Макс Градел добави един за класическата победа. Турският тим е на първо място в група "G"с 10 точки. Борбата за втората квота ще бъде жестока, като  ЧФР Клуж и чешкият Славия Прага имат по 7 точки. Славия победи ФК Балкани в Косово с 1:0 с попадение на Ондрей Лингър 15 минути преди края на редовното време.
Шотландският Хартс победи с 2:1 РФС Рига в група "А". Лоурънс Шанкленд и Анди Холидей бяха точни за домакините. Кевин Фризенбихлер вкара за гостите. И двата отбора обаче отпадат от надпреварата, тъй като от тази група първите две места са за италианския Фиорентина и турския Истанбул Башакшехир.
Слован Братислава се наложи над арменския Пюник Ереван с 2:1 в група "Н". Така словашкият тим се изравни в челото на класирането с Базел, който направи само 2:2 у дома с Жалгирис. Двата отбора имат по 8 точки. Все още шансове да продължи напред има и Пюник, който има в актива си 6 точки. 
Мачът между Словацко и Кьолн от група "D" ще се изиграе днес. Мачът бе отложен заради мъгла. В тази група на върха с по 8 точки са френският Ница и сръбският Партизан.