Футболистите на „Дунав“ ще играят в неделя от 14.30 часа много важен домакински мач срещу ЦСКА 1948 /2/. Дублиращият отбор на гостите е лидер във Втора лига с 28 точки и въпреки че по наредба няма как да се промотира в елита, играе напълно мобилизирано срещу съперниците си и на практика определя с резултатите си съдбата на някои от тях. „Дунав“ пък има нужда от всяка точка, тъй като виси на ръба в зоната над изпадащите отбори с актив от 17 точки.  
Поглед върху тима на гостите показва, че е съставен от много млади футболисти, селектирани от цяла България. Най-възрастният от тях е 30-годишният централен защитник Ангел Грънчов. Другите момчета са родени основно през 1998, 1999, 2003, 2004, 2005 година.
Сред тях е 24-годишният бивш играч на „Черно море“ /Варна/ Валентин Йосков, който води голмайсторската листа в лигата с 10 попадения.
И, внимание - в редиците на ЦСКА 1948 /2/ е Атанас Стамболов! Това момче игра за „Дунав“ преди 3 години, доведено от старши треньора на тима тогава Илиян Памуков. Стамболов напредна много за един сезон и половина в Трета лига, следващите наставници Мартин Цирков и Ивайло Кирилов държаха много да остане в Русе, но той се прибра внезапно в родния Пловдив, за да поеме нататък към столицата. 
„Чака ни мач срещу най-добрия отбор във Втора лига. Този клуб разполага с футболисти на професионален договор за три-четири тима. По правило играчите с характер играят силно срещу силните. Надявам се да го покажем. Срещу слабите е лесно. Седмицата мина нормално, ако изключим, че основен футболист като Мирослав Будинов е с проблеми в глезена“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
На въпроса дали подписалият през седмицата професионален договор 18-годишен Кристиян Господинов ще бъде включен в групата, Киров отговори: „Не само че ще бъде в групата, но и ще започне мача като титуляр. Той показа, че на него може да се разчита“.