23-ма дарители бяха отличени от Българския червен кръст за предоставената помощ на пострадалите от руската агресия в Украйна бяха наградени на специална церемония за 144-ата годишнина от основаването на най-старата, най-голямата и най-авторитетната българска благотворителна организация. Тя се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание, а организатор беше председателят на Общинската организация на БЧК Алисе Муртезова, която благодари на всички, съпричастни към каузата на БЧК. 
Част от програмата беше прожекцията на филма „Ангелът на милосърдието“ на режисьора Борис Радев, разказващ невероятната история и саможертвата за освобождението на България на баронеса Юлия Вревска, участвала като доброволка в санитарните части на руската армия. По зла ирония на съдбата днес руската армия не освобождава християнски народ и земи, а се опитва да ги завладее.
На церемонията бяха отличени д-р Розина Мирчева, „Арда-Русе“ ООД, „Пачико“ ЕООД, „Линамар Лайт Металс Русе“ ЕООД, „САШ-Н“ ЕООД, „Дунав Турс Круизис“ ЕАД, Сдружение „Център Динамика“, Лайънс клуб Русе-Север, Лайънс клуб Русе-Сексагинта приста, Лайънс клуб-Русе, Клуб „Сороптимист Интернешънъл“-Русе, служителите на Община Русе и на Областна администрация, Зонта клуб Русе, „Калисто“ ООД, служителите на Регионалния телевизионен център на БНТ, „ЙОРГ-2915“ ООД, „Елитекс“ ООД, Татяна Нахабедян, Държавния архив в Русе, „Магна Техника“ ЕООД и сдруженията „Захари Стоянов“ и „Общество на промяната“.
Празничната програма включваше и богат музикален репертоар на ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“.