Възрастна жена е настанена вчера в Университетска болница „Канев“ след падане в изкопа за бъдещия голям резервоар на ВиК до бившата Симова мелница, който се изгражда, за да се прекрати непроходимото наводняване на района при всеки по-силен дъжд. 
„81-годишната жена е приета в Спешното отделение с травми по крайниците, но без опасност за живота. При първичния преглед пострадалата е показала признаци на дементно състояние. Направен й е скенер, за да се установи има ли тежки травми по крайниците“, съобщи Стела Кръстева от пресцентъра на лечебното заведение. 
Сигнал за инцидента в началото на бул. „Христо Ботев“ е получен в полицията в 7.56 часа вчера. Той е подаден от работниците на строителния обект, който е част от изпълнението на ВиК-проекта в града. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ. Жената бе извадена в съзнание и контактна от дълбокия ров върху спусната с въжета носилка.
Първите предположения бяха, че там, където е паднала жената, не е имало заграждения над изкопа, а по време на инцидента не е имало и работници, които биха могли да го предотвратят.
Самите работници първоначално отказаха да говорят и влязоха във фургоните си, но по-късно разказаха, че  във вторник са работили до 18 часа и са заградили района след приключване. 
Заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев коментира, че изкопът е бил обезопасен с оградни пана.
„Отново проверихме временната организация, няма нарушения. Доколкото разбрахме от изпълнителя на обекта, вчера са имали проверка и от РДНСК, така че обектът е бил в много добро състояние. Загадка може би все още остава как жената сама е преместила едно от огражденията. Разбрахме, че тя е имала здравословни проблеми, била е с деменция. Полицията работи по случая и изяснява обстоятелствата, при които е станал инцидентът“, коментира Димитър Недев.
По неофициална информация жената е получила една от най-честите, тежки и понякога фатални фрактури при възрастните хора - счупване на бедрена шийка.
Предстои да се изясни какво точно се е случило и има ли виновни за това. Най-вероятно се касае за нелепо стечение на обстоятелствата - оградните пана на ръба на изкопа не са били захванати едно за друго, тъй като са от страната на мантинелите и никой не е предполагал, че някой ще тръгне да ги мести. Смята се, че заради деменцията възрастната жена се е объркала и е искала да пресече платното, без да си дава сметка, че всъщност там има яма.