В критично състояние със счупен череп, фрактура на гръден прешлен и контузия на бял дроб е настанено в Университетска болница „Канев“ 19-годишно момиче, пострадало в тежка катастрофа около 21.30 часа във вторник на бул.“Липник“. 
Караният от 27-годишна жена „Фолксваген Поло“ се е движил в посока КАТ, като според очевидци скоростта е била висока. Вероятно това е причината водачката да изгуби контрол над автомобила при преминаване през повдигнатата пешеходна пътека при 5-ти пощенски клон в блок „Ангел Гецов“. Двайсетина метра след пешеходната пътека фолксвагенът е навлязъл в разделителната ивица между двете платна на булеварда, отнесъл около 30 метра предпазни заграждения и спрял по таван в платното към центъра на града. Пострадалото момиче изхвръкнало от колата, което подсказва, че може би е било без предпазен колан. Полицията го открила в безпомощно състояние. С леки травми е пътуващото на задната седалка 21-годишно момче. Без наранявания се разминала единствено шофьорката, чиито проби за алкохол и наркотици са отрицателни. 
Сигнал за инцидента е подал прокурор от Окръжна прокуратура, който се е оказал на мястото. Той е помогнал за отцепването на района и е оказал съдействие на полицията.
Образувано е досъдебно производство за изясняване на причините за катастрофата.