Хонорарът на дежурен делегат на мач в Трета лига е 130 лева, провери „Утро“ в сайта на БФС. 
Според видимостта от различни камбанарии сумичката може да се стори и добра, и нищо особено. Но какво ти пука да вземеш едни пари за час и половина срещу водене на записки и наглеждане на реда по терените и стадионите! Колко ли ризи ще трябва да ушие за тези пари една шивачка и колко часа трябва да седи зад машината?
Не сме специалисти и не се наемаме да съдим Цанко Симеонов и рефера Драгомир Димитров, но стана модно да се припечелва някой лев като „длъжностно лице“ или като арбитър. Блага работа. Или си затваряш очите, когато е „необходимо“ /примерите са в последните мачове дори от елитното първенство/, или не знаеш защо си на терена и на трибуните с химикалка в ръка. 
Лошото е, че подобно нехайство като това в Попово може да струва човешки живот. Какво ще стане, ако някой футболист бе получил сърдечен арест, както се случи с Кристиан Ериксен на европейското първенство миналата година! Тогава датският футболист бе спасен по чудо, защото медицинският екип бе подсигурен с дефибрилатор.
Дали нашите клубове, дори на най-високо ниво, притежават такава животоспасяваща апаратура? Съмняваме се, дано не си и налага да се прибягва до нея!
В Попово нямало линейка, а местният медик си глътнал езика от уплаха, камо ли да има и дефибрилатор. Абсурд!
И какво излиза - да се молим на Господ безхаберието по родните стадиони да се размине някак с трагични новини! Но стомната, както знаете, веднъж не се чупи, втори път оцелява, докато на третия се пръсне на парчета.