Ръководството на ФК „Локомотив“ /Русе/ изпрати жалба до Зоналния съвет на БФС във Варна, подписана от председателя на УС на клуба Явор Кирилов. В нея се описва в детайли случилото се на мача срещу „Черноломец“ /Попово/. Както „Утро“ писа първи, двубоят завърши при 4:4, но „железничарите“ ще са дълго време без левия бек Мартин Иванов. Той бе изнесен със счупен крак след грубо нарушение на Дани Бонев, който, доколкото ни е известно, играе като преотстъпен от „Дунав“ в тима на „Черноломец“.
За начало управата на ФК „Локо“ задава повече от логични въпроси, свързани с работата на дежурния делегат от Разград Цанко Симеонов. А те са: 1. Дали делегатът се е уверил, че на стадиона присъства задължителното медицинско лице? 2. Дали е проверил за осигурен медицински транспорт и наличието поне на носилка? 3. Дали е налице охрана от МВР или лицензирана фирма, която да гарантира реда при масово събитие? Дали са предприети мерки за направата на пълен запис на мача и неговото съхранение?
Нататък в жалбата пише как в 35-а минута футболистът на домакините Дани Бонев влиза „с безумен шпагат срещу Мартин Иванов“. Резултатът е тежка фрактура на левия му крак в глезена, който бил „изкривен в неестествено състояние със счупване на двете основни кости“ /локомотивци са приложили и медицинска експертиза/.
Нататък положението е описано като „трагично“. Медицинското лице тръгва към пострадалия тежко Мартин, но след като вижда какво е състоянието на крака му, „се оттегля на трибуните“. Защото „му прилошало“! Отделно „линейката“ се оказва обикновен лек автомобил без медицински екип, който да се погрижи футболистът да бъде откаран в болница.
Тогава от щаба на „Локо“ звънят в местната полиция с молба за изпращане на линейка. През това време, близо 10 минути, Мартин лежи безпомощен на терена. В крайна сметка е изнесен на 5 метра зад аутлинията, където следва чакане от още 15 минути до идване на линейката. 
И в тази ситуация делегатът Симеонов прави „смущаващи“ според локомотивци и здравия разум ходове - нарежда мачът да продължи при положение, че Иванов лежи със счупен крак, а стадионът така и не е подсигурен с друга линейка до края на срещата. 
За капак в близост до резервната скамейка „човек във видимо нетрезво състояние“ сипе хули по адрес на Свилен Касабов, старши треньор на „Локо“. На молбата този човек да бъде усмирен, делегатът отговаря: „Той е фен на отбора с присъствие на всеки мач!“. Даже привиква главния съдия, който показва жълт картон на Касабов!
Кошмарният мач приключва, а Симеонов продължава с изпълненията си - отказва правото на ФК „Локо“ по член 36, ал. 4 да бъдат вписани в протокола забележки за действията на длъжностното лице „в срок един час след завършване на двубоя“.
В заключение ръководството на ФК „Локомотив“ настоява видеозаписът от мача да бъде предоставен за разглеждане от Зоналния съвет на БФС и на „железничарския“ клуб.
„Утро“ научи допълнително, че мачът в Попово бил ръководен от разградския съдия Драгомир Димитров. За фаула на Бонев срещу Мартин Иванов при гледката със зловещо изкривения глезен реферът санкционира футболиста на домакините с... жълт картон! После Мартин е откаран в Търговище, където му слагат упойка, която да притъпи донякъде болката. 
Трети ден социалните мрежи са залети с трогателни е окуражителни съобщения до футболиста на „Локо“. Основното в тях е: „Дръж се, Мартине!“.