И „Приста Ойл“ иска търгува с природен газ. Основаният в Русе производител на моторни масла е подал до Комисията за енергийно и водно регулиране искане за издаване на необходимата лицензия извършване за тази дейност. То вече е разгледано на заседание на регулатора и се очаква решение.
Дружеството иска лиценз за търговия с природен газ с 10-годишен срок, който ще му е необходим за  реализиране на програмата му за развитие и изпълнение на дългосрочния му бизнес план за търговия с природен газ в България и региона.
„Приста Ойл Холдинг“ ЕАД ще осъществява дейността със собствен капитал. От одитираните годишни финансови отчети за 2019 г., 2020 г. и 2021 г. е видно, че дружеството отчита печалби в размер на: 2,49 млн. лв. за 2019 г. и 644 хил. лв. за 2020 г.; загуба в размер на -1,9 млн. лв. за 2021 г. Приходите на дружеството намаляват от 124 млн. лв. през 2019 г. на 93 млн. лв. за 2021 г. 
Холдингът на братя Бобокови ще стане втората русенска компания, която в последните месеци получава от КЕВР лицензия за търговия с природен газ. Наскоро тази процедура премина „М-Газ“, която доставя газ на множество големи предприятия в България и има планове да осъществява собствен внос от чужбина с танкери, без да зависи от държавния доставчик „Булгаргаз“.