30 хиляди лева ще трябва да плати Агенция „Пътна инфраскруктура“ на моторист, влетял през нощта в дупка от изрязан от пътя асфалт, оставена без никакви обозначения, реши Окръжният съд. От инцидента потърпевшият получил тежки травми, които се наложило да лекува в болница. Затова подал иск за понесените неимуществени вреди.
Инцидентът станал на пътя между Ново село и Тетово. Сутринта постдарадалият минал по него с жена си и семейният автомобил на път за Варна, откъдето бил уговорил да купи мотоциклет „Хонда“.        

Видял, че по трасето се извършват ремонти, но като цяло настилката си била наред без дупки и неравности. От Варна се връщали към Тетово късно вечерта, вече по тъмно. Мъжът карал новия мотор, а жена му - колата. Движели се бавно, защото тя била неопитен шофьор, а по пътя имало хора и каруци без светлини. В близост до разклона за с Хотанца, мотоциклетът попаднал в участък от пътя с изцяло изрязано асфалтово покритие и изкопана каменна подложка с широчина 2.5 метра, дължина 15 метра и дълбочина над 20 см. След пропадане в дупката и последващ удар в острия ръб на ямата с предното колело на мотоциклета, независимо от ниската скорост, загубил контрол, машината пресякла и отсрещната лента, след което се блъснала в земен насип. При удара човекът паднал и въпреки че бил с каска и специален плътен гащеризон и яке, получил сериозни травми на десния лакът, лявото коляно и глезена. 
Семейството се обадило на спешния телефон 112 и докато чакало помощ, още три автомобила влетяли в дупката, но щетите били само по ходовата им част, други хора не са пострадали. Няколко човека от преминаващите спрели, а един от тях отишъл напред, за да сигнализира за препятствието идващите коли. Всички свидетели и пристигналите на произшествието полицаи също свидетелстват, че на пътя не е имало никаква сигнализация за участък в ремонт. Затова русенските магистрати уважават иска на пострадалия и осъждат АПИ да му плати обезщетение от 30 000 лева. Решението може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.