Второто място в Гран при на САЩ в Остин амбицира Люис Хамилтън да върне Мерцедес на върха във Формула 1, когато отборът успее да сглоби надежден автомобил. Британецът обаче все още няма победа, а до края на годината остават три състезания.
Хамилтън се бодеше дълго време за първото място със световния шампион Макс Ферстапен и загуби дуела в последните обиколки.
"Ще бъде огромен успех, ако успеем да стигнем до победа още през тази година. В състезанието в САЩ имахме добра скорост. Мисля, че с още малко подобрения ще можем да изградим автомобил, който аз съм способен да кача на върха. Просто трябва да продължаваме да работим", каза той.
Хамилтън вече има три втори места от началото на годината, след като стигна до подиуми и във Франция и Унгария.
"Беше приятно да имам шанс да карам редом до Макс в края на състезанието. За секунда си мислех, че мога да се задържа до него, но неговите гуми издържаха повече", продължи седемкратният световен шампион. 
"През годината допуснахме много грешки, но се възползвахме от това и научихме много от тях. Мисля, че имаме стабилна основа. Ако използваме потенциала на този отбор, следващият сезон ще бъде много по-интересен".