Танцовата академия на младата, но добре позната с артистизма и постиженията си в света на балета и танците въобще Зорница Петрова, която днес навършва точно година от основаването си, ще изпрати първия си випуск с комерен концерт на възпитаниците. Той ще се състои в четвъртък, 27 октомври, в залото на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе.
Системата на танцовото обучение на Зорница Валериева Петрова е адаптирана методика между класическият балет, съвременния танц, философия и психология на съзнание и тяло. Неслучайно мотото на „Танцова компания Петрова“ е „Изкуство, Тяло, Душа“. Начинът на преподаване в академията синтезира традиция и новаторството за да изгради труд, постоянство и дисциплина независимо от възрастовите групи за любители и тези, които желаят да се занимават професионално.
За една година залата на ул. „19 февруари“ 17 е посещавана от 70 деца и 25 възрастни. 
Концертът, на който ще бъдат връчени и отличия на випускниците, е подкрепен от Национален фонд „Култура“ и Община Русе. Билетите са на символичната цена от 5 лева. Повече за „Танцова компания Петрова“ може да научите в сайта на „Утро“ на адрес: https://utroruse.com/article/813287/