Русе води на Варна за изграждане на зарядна станция за електромобили на „Тесла“. Световният гигант обяви в новия си сайт гласуване къде да разположи нови точки от мрежата си, която е съществена част от световните усилия електрическата мобилност да не е само красива утопия. До вчера в полза на Русе бяха подадени 787 гласа /номер 88 в света по вот/, а за Варна - 754 /номер 91/.
В момента в България има три зарядно станции на компанията на Илън Мъск - две в София и една в Пловдив. Догодина се очаква откриването на още една в Бургас, а ако Русе или Варна наберат достатъчно гласове - колко са те ще реши компанията - ще бъде изградена пета станция. Тя ще може да се ползва не само от собственици на „Тесла“, и на други марки електромобили. 
Регистрираните в Русе електромобили все още са малко, но една зарядна станция с логото на „Тесла“ ще обслужва преминаващ трафик, а напоследък, макар и все още рядко, в крада се виждат електромобили от съседни области, дори от чужбина, главно от Румъния. Освен че ще е удобство за електрическия транспорт, такова съоръжение ще е и престиж за Русе.