Международната федерация по бокс /ИБА/ публикува специален материал за световния младежки шампион и златен медалист от европейското за мъже до 22 години Радослав Росенов. Състезателят на БК „Русе“ стана носител през тази година и на купа „Странджата“. Сега той е в словенския град Марибор, където ще участва в турнир, чийто международен ранг е така нареченият сребърен статут.
„Бях подготвен напълно за прехода от младежкия към мъжкия бокс. Аз и моят личен треньор /Съби Събев/ вярвахме, че ще имам успехи в елита. Готов съм да го докажа“, казва Росенов пред сайта на ИБА.
В националния тим Росенов тренира под ръководството на Борислав Бояджиев. 
„Моята роля бе да му помогна да разгърне потенциала и таланта си. Целите пред него винаги са много големи. Важното е да се адаптира и към новата категория /63,5 кг/. Радо е отдаден на бокса и работи много усърдно. Той е душата на отбора, един от спортистите, в чието отсъствие залата изглежда празна. Излиза на ринга, за да се забавлява. Много е бърз. Голямата цел е Олимпиадата в Париж 2024. По тази причина сменихме категорията му“, обяснява Бояджиев. 
А Росенов отчита сезона дотук като много добър.
„През тази година постигнах всичките си цели. Сега искам да спечеля златния медал в Словения. Готов съм да се бия за билета към Париж“, казва звездата на БК „Русе“.