В събота представителният отбор на „Дунав“ ще гостува на „Миньор“ в Перник. Мачът в града на култа към „винкело и голфо“, както ше шегува градският фолклор, ще започне в 16 часа. 
Феновете извън миньорския град наричат с ирония местния стадион „Знаме на мира“ заради честите изстъпления на жълто-черните фенове. Те се прочуха наскоро и с документалния филм „Нямаш място в нашия град“ /“No Place for You in Our Town“/, който ще бъде пуснат не къде да е, а по HBO Max. От тиражирания вече трейлър става ясно, че местните фенове го раздават по подобие на култовата лента с привърженици на английския „Транмиър“, сочена за хулиганска футболна лента номер 1.
А че феновете на „Миньор“ са особени, личи даже от изявление на пернишкия кмет Станислав Владимиров след подадената оставка на старши треньора Христо Янев.  
„Янев пожела да си тръгне сам заради изключително отровната ситуация около клуба, създадена основно от една малка групичка, която проявява агресия и липса на възпитание“, казва Владимиров пред „Мач Телеграф“.
Тази „групичка“ не му остана длъжна и го нарочи във Фейсбук за главен виновник, че футболът в Перник не върви. Според нея Владимиров се интересува само от „боядисване на стълбове, беседки и автобусни спирки“. Препоръката е: „Ама скоро требе да си ходи“.
След 13 кръга „Миньор“ е в зоната на изпадащите отбори - 15-о място, 14 точки, голова разлика 15:15. А пое с кошница за промоция в елита. 
След серията издънки първи си тръгна спортният директор на клуба Велизар Димитров, след него кърпата хвърли и старши треньорът Христо Янев. По-рано отборът бе напуснат от бившия футболист на „Дунав“ Андреас Васев.
От 28 септември наставник на тима е Емил Серафимов.