Детско полицейско управление беше открито вчера в русенското училище „Йордан Йовков“. Директорът на училището Кремена Кръстева и началникът на Първо РУ Пламен Първанов размениха подписани от двете страни документи във връзка с инициативата, а децата-доброволци от трети клас положиха тържествено клетва. 
Ето какво гласи тя: „Аз, доброволецът в Детското полицейско управление, обещавам да уважавам и защитавам хората; да познавам и спазвам законите и да не се примирявам с нарушенията; да се грижа за своята безопасност и тази на другите; да нося отговорност за своите постъпки; да развивам уменията си, да овладявам гнева и страха, да бъда вежлив и добронамерен; да познава своите права и задължения; да отстоявам правата си, без да засягам правата на другите; да не отминавам зов за помощ и винаги да бъда готов да помагам на хора в беда; до допринасям за приятелството и партньорството в детския полицейски екип; да вярвам в себе си и никога да не се предавам; да бъда достоен българин. Заклех се!“.
След официалната част децата имаха възможност да общуват в двора на училището със служители на Първо РУ, да разгледат полицейски автомобили, техниката на униформените, както и да си направят снимки със своите бъдещи колеги.
Сред гостите на церемонията бяха началникът на РУО Росица Георгиева, директорът на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова, учители от детска градина „Пинокио“, родители, ученици и гости.