Фирмата „Мегаинвест-холд“ ЕООД на неуспелия кандидат депутат Цветан Славейков Цветанов е кандидат за поддържане на общинските пътища през зимата, става ясно от подадените по обявената обществена поръчка оферти. Тя е подала заявки и по двете обособени позиции - за снегопочистване и зимно поддържане на входно - изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на град Русе и за снегопочистване и зимно поддържане на общинската пътна мрежа.

По първата от тях „Мегаинвест-холд“ ще се конкурира с русенската „Пътинженеринг“ АД, а по втората - с „Берус“ ООД.
Фирмата на Цветан Цветанов не за първи път кандидатства за пътищата в русенско. Тя бе подала оферта и на предишната процедура, а преди години искаше и разширението на изхода на Русе в посока Силистра, което бе спечелено от „Пътинженеринг“.
Името на „Мегаинвест-холд“ ЕООД нашумя през 2018 г. след трагичната катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души. Като партньор на „Трейс груп“ първоначално тя бе обвинена за некачествения ремонт на злощастния пътен участък. Собственикът й обаче категорично отричаше, че фирмата му не е работила точно на това място и по-късно не бе привлечен като обвиняем.
Освен от пътностроитеен бизнес Цветанов живо се интересува от политика и я щурмува чрез различни формации. През 2013 г. той е кандидат за депутат в листата на ДПС в Монтана. После пристава на Татяна Дончева и „Движение 21“. На последните избори на 2 октомври е в листата на „Изправи се България“ в Кюстендил. Уви, за негово съжаление формацията на Мая Манолова не влезе в парламента. 
А Община Русе обявява за втори път обществената поръчка за избора на фирми, които да извършват снегопочистване и зимно поддържане. Както „Утро“ писа, предишната бе отменена заради грешка в методиката за оценка на офертите. 
Община Русе ще отдели до 3,4 млн. лева без ДДС за снегопочистване и зимно поддържане в следващите три години. За всяка дейност - снегопочистване с машини, третиране с препарати, луга и сол, са определени максимални цени на километър. Общината е доста строга в изискванията си относно времето за реакция на фирмите при снеговалеж. Почистването на изходите на Русе и на общинската пътна мрежа трябва да започне съответно до 15 и 30 минути след падането на първите снежинки. А за приключване на дейностите се дават 1 час и 3 часа.