Играчката за пораснали момчета и големите им семейства /според една често въртяна тв реклама/ „Киа Каренс“ вече е в Русе и всеки може да се запознае лично с нея в новия дом на марката на бул.“Трети март“56. Макар автомобилът да се води трета генерация на модела, общото с предишните две издания е само името и пазарният сегмент, към който се стреми.
Ванът говори на новия дизайнерски език на корейската компания и търси купувачи сред семействата, които не желаят заради децата и многото багаж при всяко по-дълго пътуване да жертват удобствата за сметка на практичността. Вместо това „Каренс“ им предлага да ги съчетаят.
„Каренс 3“ идва след лека диета, в следствие на която с дължината си от 4,5 метра ванът е с 2 см по-къс, с 1,5 сантиметра по-тесен и с 4 см по-нисък от предшественика си. В същото време обаче интериорът е по-просторен заради увеличеното с 5 см междуосие. При необходимост от повече товарно пространство на помощ идва модулният интериор, при който вторият и третият ред седалки са делими.
Стандартното оборудване за комфорт и безопасност е традиционно богато, а при двигателите изборът е между два бензинови и два дизелови.