Уест Хям победи с 2:1 на собствен терен белгийския Андерлехт и запази перфектния си баланс в турнира на УЕФА Лига на Конференциите, като води с 12 точки в група В. Чуковете победиха същия противник с 1:0 и като гости, а сега си решиха мача с две попадения още до почивката.
Сензационно в другата среща датския Силкеборг прегази с 5:0 румънския ФКСБ (Букурещ) и с 6 точки зае 2-ото място. Уест Хям, който вече си гарантира участие в следващата фаза на турнира, откри резултата в 15-ата минута, когато Саид Бенрама вкара точно от свободен удар. Джаръд Боуен добави нов гол за тях в 31-ата с удар от 15-ина метра. Себастиано Еспозито върна едно попадение от дузпа минута преди края на срещата, а Андерлехт е с 4 точки на 3-а позиция. Срещата беше повторение на финала от несъществуващия вече турнир за КНК през 1976-а година, когато Андерлехт е спечелил с 4:2.
В група D Словацко оплете съдбите на поне три отбора, след като победи с 2:1 френския Ница като гост. Сега начело е Партизан с 8 точки, следват Ница с 5, а Кьолн и чехите от Словацко са с по 4.
В група Е украинският Днипро-1 победи с 2:1 Вадуц (Лихтенщайн) като гост и направи сериозна крачка към класирането в следващия елиминационен етап. Победата осигури мощният нападател Артьом Добвик в 91-ата минута, след като преди почивката двата състава си размениха по едно попадение в рамките на 5 минути.
АЗ Алкмаар има 9 точки, следва Днипро-1 със 7, а Аполон (Лимасол) е с 4 след първата си победа снощи.
В група F Юргорден си гарантира преминаване във фазата на елиминациите, побеждавайки белгийския Гент за втори път – сега с 4:2. Густав Викхайм, който има мачове и в националния отбор на Швеция, беше точен два пъти. Молде (Норвегия) също върви в тази посока, тъй като преодоля с 2:0 Шамрок Роувърс като гост, което им осигури вече 7 точки. Датро Фофана откри резултата в 33-ата минута, а Кристиан Ериксен удвои в 69а-ата. Домакините също вкараха топката във вратата, но голът беше отменен заради засада и така те все още не са се зарадвали на попадение в групата.