Футболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини на елитния „Арда“ /Кърджали/ в мач от 1/16-финалите в турнира за купата на България, стана ясно след тегления вчера жребий. Двубоите трябва да си изиграят между 29 ноември и 1 декември, като датите ще бъдат уточнени допълнително. 
При реми в редовното време ще има продължения. При нова равенство ще се изпълняват дузпи. 
Отборът на „Арда“ е седми във временното класиране на Ефбет Лига с 21 точки при голова разлика 12:11. Старши треньор на тима е бившият футболист на ЦСКА Александър Тунчев, който се представи добре преди сезон като наставник на „Локо“ /Пд/. В последния кръг от първенството кърджалийци завършиха 0:0 като гости на „Ботев“ /Враца/, но играха лошо и по чудо се спасиха от загуба.
„Арда“ влезе в елита на българския футбол през 2019 година след баражен мач със „Септември“ /Сф/ - 1:0 на стадион „Локомотив“ в Пловдив. 
В момента за този отбор играят двама футболисти, минали за кратко и през „Дунав“ - Иван Коконов и Светослав Ковачев. През миналия сезон Коконов беше твърд титуляр и дори стана капитан на тима, но в последните мачове все по-често е сред резервите.
В другите мачове от 1/16-финалите: „Марица“ /Пловдив/-“Хебър“ /Пазарджик/, „Литекс“-“Черно море“, „Крумовград“-“Септември“ /Сф/, „Гигант“ /Съединение/-ЦСКА /Сф/, „Черноморец“ /Балчик/-“Ботев“ /Пд/, „Вихрен“ /Сандански/-“Левски“ /Сф/, „Чавдар“ /Етрополе/-“Пирин“ /Благоевград/, „Марек“ /Локомотив“ /Пд/, „Миньор“ /Перник/-“Берое“, „Витоша“ /Бистрица/-“Ботев“ /Враца/, „Севлиево“-ЦСКА 1948, „Спартак“ /Плевен/-“Локомотив“ /Сф/, „Струмска слава“ /Радомир/-“Спартак“ /Варна/, „Розова долина“-“Лудогорец“, „Спортист“ /Своге/-“Славия“.