Село Юделник в община Сливо поле вече има кмет още преди извънредните частични избори в неделя, 23 октомври. В надпреварата за поста е регистриран само един кандидат - издигнатата от ДПС Муалля Пашова. Това означава, че дори в неделя да получи само един глас, ще бъде законно избрана. А Пашова със сигурност ще получи много по-голяма подкрепа.
До изборите се стигна, след като дългогодишната кметица на Юделник Мелекбер Ризова почина през май тази година. Няколко дни по-късно Общинският съвет в Сливо поле определи Муалля Пашова за временно изпълняваща кметската длъжност. Тя е била в екипа на починалата Мелекбер Ризова. В кметството работи от 5 години и има пълен поглед както върху селото, така и върху кметските ангажименти. На същото заседание за назначаването на поста Пашова получава безрезервна подкрепа от кмета на общината Валентин Атанасов.
Хората с право на глас в Юделник са около 800. В неделя там ше бъде разкрита една секция, а гласуването ще е машинно, посочи председателят на Общинската избирателна комисия в Сливо поле Борислав Жечев.