Родената в Русе звезда от турските сапунени сериали Гюлсим Али получи изключително престижната награда „Най-добра актриса на Балканите“ на церемония в югоизточната ни съседка.
Гюлсим успява да се пребори за отличието в изключително конкурентна категория, в която става голямата победителка. Речта си на церемонията тя започва на турски език, но след това казва няколко думи и на български.
„Искам да благодаря на всичко мои познати и близки, както и на цялото си семейство, които ме подкрепят. Обичам ви много, тази награда е и за вас. Благодаря ви!“, заявява прочувствено Али, която едва сдържа сълзите и емоциите си.
По-рано тази година русенката беше избрана да си партнира с най-големия любимец на фенките на сериалите - турската мегазвезда Къванч Татлъту, в новата мащабна продукция „Ако кралят загуби“.
В края на месец май потеглилата към славата от Русе звезда неочаквано напусна сериала „Планина от сърца“ - един от трите най-гледани в Турция през последните две години. 27-годишната красавица се превъплъщаваше в образа на Дилек, събирайки голямо зрителско одобрение за играта си и химията съвместно с друга турска звезда - Берк Атан. Затова и мнозина бяха разочаровани, че слиза от екран. Според турските медии именно новата й изява с Къванч е причината русенката да сложи край на участието си в „Планина от сърца“ и вече да е част от снимачния процес на „Ако кралят загуби“.
Омайващата милиони зрители Гюлсим Илхан Али, е родена в Русе на 18 февруари 1995 година. Учи в училище „Васил Левски“ и докато преминава от клас в клас, малката Роза /каквото е значението на името й/ се превръща в прелестна красавица. Интересът й към модата и подиума расте, расте и интересът на модата към нея. 
Така изящната зеленоока и чернокоса роза става част от модна агенция „Елит-Д“, а през 2005-а, когато е едва на 14 години, името й обикаля цяла България
Тогава Гюлсим печели титлата „Супермодел на България 2009“ и привилегията да представя страната ни на световния финал „Форд Моделс-Сумермодел на света 2009“ в Бразилия. При това с мерки, на които могат да завиждат повечето какички - 86/66/90, ръст 174 см. Същата година в конкурса „Miss Summer International“ красавицата е избрана за „Miss Beauty“. 
Филмовата й кариера започва пред 2012-а, когато едва на 17 години се явява на кастинг за участие в сериала „Последното лято на Балканите 1912“ с Хазал Кая и в силна конкуренция е избрана за изпълнителка на една от второстепенните роли. Лентата се снима в Македония, което е бонус за русенското цвете, което може да се разбира без преводач и с колегите си на снимачната площадка, и с местните хора. Но там Гюлсим осъзнава две неща - ако иска да пробие в бляскавата, но и безкомпромисна като изисквания турска филмова индустрия, трябва да овладее перфектно езика. Затова след последния снимачен ден убеждава родителите си, че трябва да я пуснат в Истанбул, където може да усъвършенства езика и да развие актьорската си дарба. Отсяда при роднини на майка си и скоро показва, че и тя, и родителите й са взели най-правилното решение.
От 2015 година непрекъснато е пред камера и се радва на изключително успешна възходяща кариера. Следват главни и ключови поддържащи роли, като един от жалоните в професионалния й път е централната роля в комедийната поредица „Селската госпожа“. Българската публика пък я познава от излъчвания у нас сериал „Слънчеви момичета“.