Един от най-красивите и драматични сопранови гласове от трупата на Русенската опера - Владислава Гарвалова, ще представи на 17 октомври, понеделник, от 19 часа в зала „Европа“ на Доходното здание, богата програма от избрани песни на няколко ярки композитори, творили в края на 19-и и началото на 20-и век.
Камерният концерт „Инвенции от Бела епок“ включва творби от Рихард Щраус, Франсис Пуленк, Габриел Форе, Жул Масне, Клод Дебюси, Тозели, Паоло Тости, Лечинио Рефиче, както и Стефано Донауди.
Освен на блестящия номатор в музиката Рихард Щраус и на музиканта на спонтанността Франсис Пуленк, публиката ще се наслади и на останалите рядко изпълнявани, но също така чувствени и изящни композитори. Песенните творби на тези творци, родени в края на XIX век, носят духа на прелестните реминисценции, вдъхновени от годините на Бел епок - незабравимото време на културната еманципация на творците в изкуствата на Европа от миналия век.
В концерта ще участва и именитата челистка ,  русенката Богдана Пенева, а на рояла ще акомпанира дъщеря й Божена Петрова.