„Дунав“ понесе неочаквана и конфузна загуба като гост на „Спортист“ /Своге/ - 2:5! Само през първото полувреме резултатът бе труден за осмисляне - 0:3. Централният нападател на домакините Светослав Диков реализира два гола в 12-а и 20-а минута, а Ариф Ферадов се разписа в 44-а. След почивката Кристиян Тасков върна едно попадение при опит по-скоро да центрира - 1:3, а Ариф Арифов стана едва ли не герой с нови две топки във вратата на Винченцо Ангелов - 1:5. При очертаващия се пълен погром Мирослав Будинов направи загубата малко по-приемлива. Той бе точен с глава - 2:5.
Отборът на домакините, известен с факта, че играе трудно у дома, нанесе този път много тежък удар по уж намиращия се в подем тим на „Дунав“. А белезите за възход бяха налице, особено след хубавата победа срещу „Витоша“ /Бистрица/ в предишния кръг. 
„След мача се опитахме да преброим колко от головете в нашата врата паднаха след груби вратарски грешки и лоша ориентация на защитата“, коментираха за „Утро“ присъствали на Градския стадион в Своге фенове от Русе.
На 15 октомври от 16 часа „Дунав“ ще бъде домакин на коравия „Беласица“ /Петрич/.
Резултати от кръга: „Витоша“ /Бистрица/-“Марица“ /Пд/ - 3:1, „Етър“-“Добруджа“ - 2:1, „Монтана“-“Созопол“ - 4:1, „Беласица“-“Литекс“ - 1:0.
„Дунав“: Винченцо Ангелов, Кристиян Тасков, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Стоян Предев, Никола Колев, Юго Комано, Диян Димов, Йордан Димитров, Мирослав Будинов, Джан Хасан. 

Людмил Киров: Този мач беше
излагация и истинско безобразие

„Всичко в този мач се обърка. Още не мога да повярвам как топката се разхожда по голлинията и няма кой да я изчисти! Има двубои, в които ако двама футболисти са под нивото си, другите ги носят някак на гърба си. В нашия случай поне 7 души сякаш отсъстваха от терена. Някои хора бързо се взеха за големи футболисти, щото, видите ли, минали през школата и били велики. Самооценката им е твърде различна от това, което виждам. Този мач беше голяма излагация! За грешките пред нашата врата нямам думи. Като старши треньор няма да се скрия и ще поема отговорност за избора на състава. Предоверих се на някои хора, факт. Да паднем с 2:3 или 3:4, се понася, но да загубиш от „Спортист“ /Своге/ с 2:5 е, меко казано, истинско безобразие. Ще гледам пълен запис на мача. Във вторник ще го пусна на футболистите да видят каква я свършиха. И моля най-учтиво някои родители и близки на определени футболисти да спрат да ми звънят по телефона, за да ме съветват кой и кога трябва да играе. Ако има още дори един такъв случай, съответният футболист ще си събере багажа на секундата“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров. 

След катастрофата на терена „сините“ едва не катастрофираха тежко и на пътя

Футболистите на „Дунав“ извадиха истински късмет на връщане от Своге, научи „Утро“. Малко преди Обнова се спукала предна гума на клубния автобус - и то при скорост от около 100 км/ч. В крайна сметка шофьорът успял да овладее машината, като играчите и треньорският щаб се разминали със сериозен уплах. 
„Беше истинско чудо, че не изхвърчахме извън пътя“, обясни за „Утро“ един от пътуващите в автобуса.