Банковата сметка на Община Ветово ще остане запорирана след като Окръжен съд-Русе отхвърли неин иск срещу частния съдебен изпълнител Венцислав Маринов, натоварен със събирането на стари задължения към фирмата „Уотъринженеринг“ ЕООД.
Община Ветово бе осъдена да плати чрез частен съдебен изпълнител близо 1,6 млн.лв. главница и лихви по запис на заповед, издаден на 13 януари 2012 година от кмета Георги Георгиев. Става въпрос за проект за воден цикъл с европейски средства, който не е бил одобрен от оперативната програма, но въпреки това изготвилото го дружество си иска парите. 
Запорът е наложен още на 17 декември 2021 година и законоустановеният срок за обжалването му вече е изтекъл, но съдът допуска разглеждане на жалбата, тъй като Община Ветово претендира, че заради дълга й се отнемат и средства, които не подлежат на секвестиране. Законът регламентира забраната за принудително изпълнение върху средствата по банковите сметки на общините и другите бюджетно подпомагани заведения, постъпили като субсидия, трансфер или временен безвъзмезден заем от държавния бюджет. Целта на тази забрана е да осигури безпрепятственото извършване на бюджетно субсидираните дейности, независимо от неизправността на субекта на такива задължения в другите негови отношения с частни лица. Тъй като общините изпълняват значими публични и обществени функции, гарантирани от държавата, е недопустимо те да бъдат затруднявани поради начина на управление на техните частни фондове.
Съдът обаче установява, че частният съдебен изпълнител е спазил добросъвестно това изискване, като изрично е указал, че за тези средства трябва да се направи изключение и че запорът се налага само до размера на собствените приходи на общината. Затова отхвърля жалба и банковата сметка остава запорирана.