Старши треньорът на Бетис Мануел Пелегрини изрази задоволство от победата с 2:1 над Рома, постигната пред 60 000 зрители на Стадио Олимпико в Рим снощи. Успехът е трети пореден за андалусийците в група С на Лига Европа и тимът  почти си осигури първото място в групата.
„Много съм доволен от победата, което е най-важното нещо. Доволен съм и от нивото на игра, което показахме, превъзхождахме Рома почти през целия мач. Мисля, че явно превъзхождахме „джалоросите“, особено през първото полувреме, когато те вкараха от дузпа. Второто полувреме беше по-равностойно, но все пак играхме срещу силен съперник на неговия стадион“, коментира Пелегрини.
„Бетис никога не играе за равенство, опитваме се да наложим нашия стил на игра навсякъде. Имаме качества да се надиграваме с всеки. Да победиш Рома на техния стадион е положително нещо, но ние имаме още по-високи цели“, каза още Пелегрини.
Треньорът на Бетис не бърза да празнува класиране за следващата фаза и отрече да има конфликт с колегата си от Рома Жозе Моуриньо.
„Още не сме се класирали за фазата на елиминациите. Да не бързаме да се радваме. Аз и Моу сме се срещали много пъти в мачовете в испанската и английската лига, никога не сме имали проблеми помежду си“, каза Пелегрини.