Капитанът на националния отбор на Аржентина по футбол Лионел Меси заяви, че брои дните до Световното първенство по футбол в Катар и вярва, че тимът му има добри шансове да спечели титлата.
Меси, за когото това ще бъде шесто Световно първенство, каза пред микрофоните на Star+, че се чувства нервен преди турнира, но в добро настроение.
Аржентина ще пристигне в Катар със съмочувствието на отбор, спечелил Копа Америтка през 2021 година, когато се наложи във финала над домакина Бразилия. Той вярва, че това е повратна точка за тима след няколко години на пропуснати шансове.
"На Световно първенство може да се случи всичко. Мачовете са много тежки. Фаворитите невинаги печелят", смята Меси.
"Не знам дали сме фаворити, но Аржентина винаги е сред кандидатите заради историята си. Дори сега повече заради периода, но не сме фаворит. Мисля, че има други отбори, които са над нас", призна той.
35-годишният нападател потвърди, че това ще бъде послредното му Световно първенство, като добави, че е в добра физическа форма след отличната предсезонна подготовка за разликата от миналата година, когато се премести от Барселона в Пари Сен Жермен.
Постиженията на Меси с клубните му отбори са в ярък контрасти с тези в националния тим.
Аржентина бе на три финала, но загуби последователно от Германия на Световното първенство през 2014 година, както и два пъти от Чили на Копа Америка през 2015-а и 2016-а.
"Играя дълго за националния отбор. Имахме чудесни моменти, но не спечелихме и бяхме критикувани, че не сме шампиони. Правехме всичко добре до финалите", смята аржентинецът.
"Беше много трудно, но през 2019 година дойде група от млади футболисти, спечелихме Копа Америка и това много ни помогна", призна Меси.
Аржентина ще играе срещу Обединените Арабски Емирства в контрола през ноември, преди да се изправи срещу Саудитска Арабия в първия им мач на Мондиала на 22 ноември. Мексико и Полша са другите отбори в групата им.