Отборите на Виляреал (Испания), Уест Хям (Англия) и АЗ Алкмаар (Нидерландия) продължават с пълен актив от 9 точки след мачовете от третия кръг в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.
Уест Хем записа трета поредна победа в група "В", след като надделя с 1:0 срещу Андерлехт. Джанлука Скамака вкара единствения гол в 79-ата минута.
В група "С" Виляреал разгроми гостуващия Аустрия Виена (Австрия) с 5:0 след хеттрик на резервата Хосе Луис Моралес. Той вкара три попадения между 76-ата и 88-ата минута, след като се появи в игра на полувремето.
В група "Е" АЗ Алкмаар (Нидерландия) победи Аполон Лимасол (Кипър) с 3:2 с победен гол на Йеспер Карлсон.
Партизан Белград спечели като гост на Кьолн с 1:0 и измести германците от първото място в класирането. Сръбският тим има актив от 5 точки на върха в класирането, а Кьолн се смъкна на трета позиция.
Светозар Маркович вкара гол с глава девет минути след началото на мача за първата победа на Партизан в третия кръг, докато Кьолн претърпя първо поражение.
Треньорът на домакините Щефен Баумгарт направи седем промени в стартовите 11 след впечатляващата победа с 3:2 в Бундеслигата срещу Борусия Дортмунд през уикенда.
В група "G" Балкани (Косово) победи като гост Сивасспор (Турция) с 4:3.
Турският тим изравни 3:3 в първата минута на добавеното време с гол на Мустафа Ятабаре, но Ермал Красники вкара за 4:3 в 94-ата минута, за да донесе успяха на косовския състав.
В група "H" Базел (Швейцария) изненадващо загуби от Слован Братислава (Словакия) с 0:2.
В 35-ата минута Гиорги Чакветадзе центрира и Лукаш Паушек откри с глава в полза на Слован. Чакветадзе имаше заслуга и за втория гол на гостите, след като асистира на Александър Чаврич за 2:0.