Русенският триатлет Момчил Димитров представя България на световния шампионат по триатлон „Ironman“ /“Железен мъж“/. За състезанито, което се провежда ежегодно в Кона, Хавай, Момчил Димитров се класира през август миналата година. Със спринт в последните метри на бягането във Франкфурт, Германия той се нарежда сред първите пет в своята възрастова група. Това го прави първия българин, участващ в този турнир.  
През август 2021 Момчил Димитров се класира за световния шампионат по триатлон на „Ironman“, който се провежда ежегодно в Кона, Хавай. Със спринт в последните метри на бягането във Франкфурт, Германия той се нарежда сред първите пет в своята възрастова група. Това го прави първия българин спечелил си място по време в това престижно първенство. 
Състезанието се състои от 3,8 км плуване, последвано от 180 км колоездене и 42,2 км бягане в тази последователност и без пауза. Световното първенство изправя участниците пред допълнителна трудност заради условията на провеждане - висока температура и влажност. Класирането и завършването на такова състезание е мечта за всеки триатлет.
Момчил вече е на острова, където прави последни тренировки и се аклиматизира преди старта си на в събота от 19:50 българско време.
Неговите впечатления и резултати ще бъдат отразени както по време, така и след края на състезанието на Facebook страницата му - Momchil Dimitrov.