230 пилоти от 14 нации стартираха в петото издание на картинг надпреварата "EKO 24 часа на България", част от Европейския картинг шампионат по издръжливост.
Състезанието провокира отново силен интерес и създаде вълнуващи емоции за състезателите и публиката. Този път състезанието включваше три категории: про, голд и силвър. Точно след 1 440 минути постоянно каране, изпълнено с висок адреналин, първи финалната линия пресече отново френският отбор на MRK Pro, който навъртя 1466 обиколки и измина близо 1700 км.
След 24-часова борба за победата и на едва 19 секунди зад шампионите в категория Pro, се класира френският отбор с българско участие в лицето на пилота Георги Ванков – Selestat Kart Indoor. Бронзовите медали останаха за пилотите от немския отбор на PF Racing. В категория Gold почетната стълбичка беше окупирана само от белгийски отбори. Победител стана отборът на LDB Racing Team, втората позиция е за отбора на Panthaa Racing Team, а на трето място се класира BF 1 Motorsport Racing Team. В категория Silver, най-новата категория в състезанието, първи е "Еко и приятели" след много оспорвана битка с младия тим на SKR Junior 1, който бе съставен изцяло от пилоти на възраст между 12-14 години. Третата позиция в категорията бе заета отScuderia Sbinalla, абсолютни дебютанти в дисциплината.
По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели се изправи и "Отбор на звездите". Звездният отбор показа истински спортен дух и сплотеност за благотворителна кауза.
За поредна година организаторите подкрепиха благотворителна кауза - лечението на малкия Гого от Хасково. Те предоставиха част от средствата, събрани от таксите за участие в състезанието.